R2OK! Forum Index R2OK!
Contact R2OK! admin

Click here for R2OK! Website


 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Quiz Answers

 
Post new topic   Reply to topic    R2OK! Forum Index -> The Quiz and Trivia Zone
View previous topic :: View next topic  
Author Message
John W



Joined: 07 Dec 2006
Posts: 3360
Location: Warwickshire, UK

PostPosted: Fri Jan 05, 2007 11:39 am    Post subject: Quiz Answers Reply with quote

All music quiz answers will be posted on this thread.

Notification of errors will be most welcome.


Quiz No 1 - 1970s

1. In 1976, the Beach Boys made a major "comeback" with which Chuck Berry classic?
Answer: Rock & Roll Music

2. Who played slide guitar on the Derek & The Dominos hit "Layla"?
Answer: Duane Allman

3. Which Linda Ronstadt album contains her No 1 single "You're No Good"?
Answer: Heart Like A Wheel

4. Before fronting Blondie, Deborah Harry had a job as a ..............
Answer: Playboy bunnygirl

5. From which album did The Doors' hit "Light My Fire" come from?
Answer: The Doors

6. Guitarist Brian May of Queen fame studied for a PhD in .................
Answer: Astronomy

7. Who wrote Eric Clapton's No 1 hit "I Shot The Sheriff?
Answer: Bob Marley

8. What Queen song was the B-side to the single hit "We Are The Champions"?
Answer: We Will Rock You

9. Who wrote Rod Stewart's hit "The First Cut Is The Deepest"?
Answer: Cat Stevens

10. Who wrote "All The Young Dudes" for Mott the Hoople?
Answer: David Bowie

11. In which James Bond movie was Carly Simon's hit "Nobody Does It Better" featured?
Answer: The Spy Who Loved Me

12. Who wrote Crosby, Stills, Nash & Young's 1970 hit "Woodstock"?
Answer: Joni Mitchell

13. What 1970's R&B artiste wrote Talking Heads' hit "Take Me To The River"?
Answer: Al Green

14. Which of the following songs was featured in 'Jesus Christ Superstar' ?
Answer: I Don't Know How To Love Him

15. Who produced "Day After Day" for Badfinger in 1971?
Answer: George Harrison

16. Which Philadelphia group performed the vocals on the hit single "TSOP"?
Answer: The Three Degrees

17. Who produced Meatloaf's 'Bat Out of Hell' album released in 1979?
Answer: Todd Rundgren

18. What was Elton John's biggest-selling album?
Answer: Captain Fantastic

19. Who recorded the first digitally-produced album in 1979?
Answer: Ry Cooder

20. Roberta Flack's "Killing Me Softly With His Song" was inspired by ..............
Answer: Don McLean
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Behind Geddon's Wall



Joined: 11 Dec 2006
Posts: 1553
Location: Kingston Upon Hull/ The Cloud Factory

PostPosted: Fri Jan 05, 2007 11:42 am    Post subject: Reply with quote

No wonder I only got 40 % Embarassed
_________________
Geddon

You simply mustn't blame yourself -- the days were perfect
And so were exactly what I was born to spoil
For I am the Rider to the World's End
Bound across the cinder causeway
From the furnace to the quarry
Through the fields of oil
Back to top
View user's profile Send private message
Cherskiy



Joined: 08 Dec 2006
Posts: 3699
Location: near Amble, Northumberland

PostPosted: Fri Jan 05, 2007 12:30 pm    Post subject: Reply with quote

Likewise! Rolling Eyes Embarassed
_________________
Cherskiy

You call *that* low?

Say hello to me at: http://www.myspace.com/cherskiy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
John W



Joined: 07 Dec 2006
Posts: 3360
Location: Warwickshire, UK

PostPosted: Sun Jan 07, 2007 3:43 pm    Post subject: Reply with quote

Quiz No 2 - 1980s

1. Who sang the lyric: Every time just like the last, on her ship tied to the mast?
Answer: The Stranglers

2. Who had a hit in 1989 with Belfast Child?
Answer: Simple Minds

3. Who sang the lyric: I want to drown my sorrows, no tomorrow, no tomorrow?
Answer: Tears For Fears

4. Which song was the 1st UK No 1 to be written, produced, arranged and all instruments played, by the same person?
Answer: Different Corner by George Michael

5. What was the bestselling album of the 1980s decade?
Answer: Brothers In Arms by Dire Strait

6. Who sang the lyric: We got your message on the radio?
Answer: OMD

7. What was the bestselling single in 1983?
Answer: Karma Chameleon by Culture Club

8. Who put together the group Bow Wow Wow?
Answer: Malcolm Maclaren

9. Which group's 1st 3 singles went to No.1 in 1984?
Answer: Frankie Goes To Hollywood

10. Which UK soapstar was a one hit wonder with Every Loser Wins?
Answer: Nick Berry

11. Who recorded the album 'Like Gangbusters' in 1983?
Answer: Jo Boxers

12. What was the the record label set up by The Specials?
Answer: 2 Tone

13. Who sang the lyric: I have a picture pinned to my wall an image of you and of me?
Answer: Thompson Twins

14. Which female group had their 13th hit in 1987?
Answer: Bananarama

15. Which group were Pepsi & Shirlie backing singers for?
Answer: Wham

16. Who sang the lyric: That certain feeling, carved by another's hand, no?
Answer: Heaven 17

17. Which year did CDs first go on sale in the UK?
Answer: 1983

18. Who sang the lyric: Did you think this fool would never win?
Answer: Elton John

19. Which Belle Stars singles featured in the film 'Rain Man' ?
Answer: Iko Iko

20. Who sang the lyric: Up and down, I`m up the wall I`m up the bloody tree?
Answer: Blancmange
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
John W



Joined: 07 Dec 2006
Posts: 3360
Location: Warwickshire, UK

PostPosted: Wed Jan 10, 2007 11:32 am    Post subject: Reply with quote

I think we've had all the entries to Quiz 3, the 1990s soundclip quiz; 6 entries in all and one outstanding winner with 100% : shakyfan

Others might want their scores as their entries are sent to me and probably not saved on their own PC

shakyfan : 100%
Natasha : 70%
Toggy Tea Slurper : 60%
Heloise : 60%
no name : 60%
scorpio : 20%

The answers as received from shakyfan were:

title 1. Tears On My Pillow
band 1. Kylie Minogue
title 2. Bring Your Daughter To The Slaughter
band 2. Iron Maiden
title 3. I Will Always Love You
band 3. Whitney Houston
title 4. Pray
band 4. Take That
title 5. Twist and Shout
band 5. Chaka Demus and Pliers
title 6. Don't Look Back In Anger
band 6. Oasis
title 7. Your Woman
band 7. White Town
title 8. Freak Me
band 8. Another Level
title 9. Keep On Movin'
band 9. Five
title 10. When You Say Nothing At All
band 10. Ronan Keating
your name Shaky Fan


Well done to all!


John W
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Shaky Fan



Joined: 11 Dec 2006
Posts: 628

PostPosted: Wed Jan 10, 2007 10:05 pm    Post subject: Reply with quote

..and the link being that all were UK no 1 singles! I guess it helped that I have bought every no 1 since Christmas 1985 (starting with Merry Christmas Everyone).
Back to top
View user's profile Send private message
John W



Joined: 07 Dec 2006
Posts: 3360
Location: Warwickshire, UK

PostPosted: Wed Jan 10, 2007 10:24 pm    Post subject: Reply with quote

Shaky Fan wrote:
..and the link being that all were UK no 1 singles! I guess it helped that I have bought every no 1 since Christmas 1985 (starting with Merry Christmas Everyone).


and may I say a special well done to Shaky Fan, and that it is a pleasure having such a fellow on this forum


John W
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
scorpio



Joined: 30 Dec 2006
Posts: 148

PostPosted: Thu Jan 11, 2007 10:03 am    Post subject: Reply with quote

How rubbish am I at 90's music.....! My only excuse is I was producing kids in the 90's and was occupied with them....! Very Happy Shocked
Hopefully better on 60's ...not really my era ..but ace musically...!

By the way I'm not actually ancient...younger than Morrissey (bless!) Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
RockitRon



Joined: 07 Dec 2006
Posts: 7565

PostPosted: Fri Jan 12, 2007 9:01 am    Post subject: Reply with quote

I was the no name - forgot to log in when doing it. 90s not my forte.
_________________
Ron
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    R2OK! Forum Index -> The Quiz and Trivia Zone All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com